آنتی‌بیوتیک برای پروفیلاکسی پیش از پروسیجرهای دندانی

یک مطالعه پیشنهاد می‌کند که تجویز بیش از حد شایع است.

پروفیلاکسی عفونت پیش از پروسیجر برای پروسیجرهای دندانی که ادعا می‌شود برای پیشگیری از عفونت‌های مفصلی و اندوکاردیت تجویز می‌شوند، یک منبع مهم تجویز آنتی‌بیوتیک است. با این حال، در سال 2007، گایدلاین‌های جدید اندیکاسیون‌های قلبی را به بیماران با دریچه‌های مصنوعی، عفونت اندوکاردیت قبلی، بیماری‌های خاص مادرزادی خاص، و پیوند قلبی با والوولوپاتی محدود کرد. در سال 2013، گایدلاین جدید پروفیلاکسی آنتی‌بیوتیکی را پیش از پروسیجرهای دندانی در بیماران با مفاصل مصنوعی منع کرد. برای تعیین اینکه آیا میزان تجویز آنتی‌بیوتیک با این تغییرات همسو بوده، محققان یک مطالعه گذشته‌نگر را با حضور 91 هزار آمریکایی انجام دادند. بیماران در صورتی وارد مطالعه می‌شدند که آنتی‌بیوتیک‌ها را برای 2 روز یا کمتر طی 7 روز پیش از ویزیت دندان‌پزشکی دریافت کرده بودند. بیماران در صورتی دریافت کننده پروفیلاکسی مناسب آنتی‌بیوتیکی در نظر گرفته شدند که پروسیجرهای دندانی را شامل دستکاری بافت لثه یا ناحیه پری‌آپیکال یا پرفوراسیون مخاط دهانی دریافت کرده و یکی از شرایط قلبی ذکر شده را در بالا داشته باشند.

فقط 19 درصد از تجویزهای آنتی‌بیوتیکی همسو با گایدلاین بودند. آنتی‌بیوتیک‌ها در بسیاری از بیماران با مفاصل مصنوعی به‌طور نامناسبی تجویز شده بودند، در صورتی که اصلا اندیکاسیون تجویز نداشتند. کلیندامایسین بیشتر از آموکسی‌سیلین احتمال داشت که به‌طور نامناسبی تجویز شود.

 

بحث و تفسیر

این گزارش مربوط به متخصصین مراقبت‌های اولیه است، زیرا بیماران اغلب از ما در مورد پروفیلاکسی پیش از پروسیجر دندانی از ما سوال می‌کنند و کلینیک‌های دندان‌پزشکی گاهی به دنبال توصیه‌ها هستند. با این حال، محدودیت این مطالعه این است که تجویزکننده‌های واقعی را نمی‌توان شناسایی کرد؛ حس ما این است که برای بیمارانی که دارای مفاصل مصنوعی هستند، تجویز پروفیلاکسی توسط اولویت‌های اورتوپدی تجویز می‌شود اما اغلب نسخه‌ها توسط دندانپزشکان و پزشکان مراقبت‌های اولیه نوشته می‌شوند. یک پیشنهاد جدید ارتوپدی که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، این مساله را پیچیده‌تر می‌کند. تجویز بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌های پروفیلاکتیک برای بیماران با ایمپلنت‌های ارتوپدی به احتمال زیاد تا زمانی ادامه خواهد یافت که اورتوپدیست‌ها و غیراورتوپدیست‌ها به یک اجماع نظر برسند، که توسط یک راهنمای معتبر حمایت ‌شوند.

CITATION:

Suda KJ et al. Assessment of the appropriateness of antibiotic prescriptions for infection prophylaxis before dental procedures, 2011 to 2015. JAMA Netw Open 2019 May 3; 2:e193909.